fredag 4. juni 2010

Endelig - huset kommer til tomta!

Ventetida har vært lang, og spesielt lang så den ut for Lars en liten stund:

Lars på p4 - "fem på"

Hehe, premie til Rutt Janne som er Lars sin kollega i Svømmehallen, som tipset p4 om dette!

Så - etter at spøken hadde lagt seg, og Lars også kunne begynne å glede seg på ordentlig, så kom endelig den store dagen...
Vi hadde fått beskjed på forhånd om å være på tomta i 07-tida torsdag 03.juni. Jeg ankom ganske presis, og hadde knapt fått hilst på de som var der før lossingen begynte. Seksjon for seksjon ble plassert på muren, og huset begynte å ta form:


Første seksjon losses på plass:











Andre del skal på plass:



Over: Her åpenbarer innerste del av stua seg....!Tredje del er klar:








Over: Her er neste del av stua på plass, og kleskottet synes også!
Fra venstre ser vi: med rød t-skjorte,  Bjørn som er montør fra Alvsbyhus, i grønt ser vi Anders - en av snekkerne fra Roy Røkland & co og til høyre med caps for anledningen - Rein. Også han fra Røkland. De er et snekkerfirma som holder til i Kongsvinger-distriktet, og har mye montering av slike hus på programmet!

Under: Seksjonene settes sammen slik de skal stå, og før alle delene er på plass åpnes verandadøra...!






Fjerde seksjon er klar til lossing:














Her dukket trappa til loftet opp i tillegg til deler av et av soverommene...

Femte seksjon losses:









Inngangsdøra har landet!





Og så var det klart for sjette og siste del...!


















Her bor:


...og med det ser vi slik ut...!

Det mest fascinerende med hele prosessen er tida det tok. Huset var ferdig plassert klokka 09.00... husk at vi startet klokka 07.00....! I tillegg var det en ganske spesiell opplevelse og komme opp på byggefeltet om morgenen - det sto tre doble biler fra Alvsbyhus i kø for å få levere...!

Her er den ene på vei ned til tomta.

For å få losset alt dette var vi selvfølgelig avhengig av en solid kran, og Stig Ove "Kran" var vær mann på styrepinnene! Han hadde ankommet med sin mobilkran relativt tidlig, og sto klar nå trailerne ankom. han er en solid og presis, dreven og dyktig kranfører som jeg anbefaler på det varmeste!!





Etter at seksjonene var på plass kom turen til en rundtur inne i huset...! Det var utrolig spennende å se sitt nye hjem "live" for første gang!

Kjøkkenet

Badet: Her må det nevnes at den lekre kuppelen i taket skal byttes ut, og at servanten på veggen nok allerede på overtakelsesdagen blir erstattet av en skikkelig baderomsinnredning...! Det står et badekar bak all isolasjonen som nok få bli i noen år...! Jentene fortjener så absolutt et fullsize badekar!

Hehe - utsikt mot vegen fra stua!

Soverom

Ett soverom til...

Trappa i hallen

Og gjestedoen! Her skal vi også sette inn annen servantinnredning...!

Lars på befaring i stua. Til høyre for ham er tv-stua.

I tida som kommer skal snekkerne sette opp alle takstolene - noen av de kom ikke med lasten på torsdag, og blir derfor ikke satt opp før neste uke. Så skal de legge taket, sette opp gavldelen, inngangspartiet, montere det som ikke er montert fra fabrikken, legge tak, gulv, tapetsere osv...

Vannet ble koblet av Nordbrenden i ti-tida samme dag, dog bare med lånt vann fra naboen. Hovedvannledningen er påkoblingsbar over helga.

Elektrikeren er tilknyttet Alvsbyhus, og ankom på slaget 09.00... Da skred Ulf - som han heter - ut av bilen med sin hjelper Lasse, og satte igang straks!

Vi hadde vann i springen og utelysene på før ettermidagen tok oss!! Julie innviet gjestedoen allerede torsdag etter barnehagen! :)

Etter endt arbeidsdag og hurtigmiddag fredag gikk turen nok en gang til tomta for befaring...!
Vi så noe vi ikke liker - vann som har lekket ur av systemet til varmepumpa... Bilder ble tatt til dokumentasjon, og rette folk skal kontaktes "first thing monday morning"...


Uansett - vi velger å tro at det går bra tilslutt, og her er mams, Julie og Mie foran det som vil være selveste inngangsdøra til vårt nye hjem fra august...! Mmm, glede seg!


2 kommentarer:

  1. Utrolig at det går an sier je!! Vips så er alt klart med både trapp og vinduer og kjøkken og servanter. Ser nesten ut som et dukkehus når det settes sammen.

    SvarSlett