lørdag 29. mai 2010

Nye utfordringer...

Det er avdekket lekkasje i hovedvannledningen, og denne sprekken befinner seg typisk nok rett utenfor vår tomt. Entrepenøren, kommunen og utbygger er på saken, og det er gitt lovnad om at dette skal være reparert og tettet innen 1.juni.
Det bør det være også - huset vårt ankommer tomta på svære biler på morgenen den 3.juni, og leveransen er helt avhengig av fremkommelighet. Da er det bare å håpe at det ikke oppstår problemer underveis i dette...!

hovedvannledningen


Veien rett utenfor vår kommende innkjørsel... ufremkommelig!

Forøvrig har det vist seg at rørleggerarbeidet har tatt lenger tid enn planlagt, da det har vært mangel på deler til kobling på innstikk. Ventilene er tydeligvis av nyere type, og avviker sannsynligvis litt fra typisk standard.

Grøfta til vann og avløp fra innstikket og inn til huset

Da det ble forsinkelser i rørarbeidet oppsto det forøvrig problemer for vår graver som har andre jobber på vent. Han formidlet at han rett og slett ikke hadde anledning til å tette denne grøfta til vann- og avløpsledningen umiddelbart.

I tillegg har vi gravd grøft for nedlegging av strøm, men det tok mistenkelig lang tid før dette skjedde også... etter en telefon ble det klart at de hadde GLEMT oss, og kunne ikke love noe før ut i uke 22...
Mange telefoner og dyrebar tid gikk med i dette, og mange involverte skulle forholde seg til hverandre. Det så nesten helt svart ut med tanke på at huset skulle komme om 6 dager...

Men så:
Etter jobb fredag ettermiddag dro vi oppom tomta for å skue utover utfordringenes mark - Stavåssvingen 16..
Da viste det seg at E-verket hadde vært der oppe og lagt kabel!
I tillegg hadde graveren vår vært der før soloppgang (!) samme morgen og tettet grøfta til vann og avløp, og senere på dagen hadde han tettet grøfta til strømkabelen også! Ikke nok med det - han hadde også lagt på ekstra med bærende masse i front av huset, slik at kranbilen kan stå godt..

Da ser tomta plutselig slik ut:

TIL ALLE LESERE: Om dere noen gang skal ha utført noen form for arbeid som involverer graver, så er det bar en eneste mann som gjelder.. Hans Ola Dahl! All verdens takk til denne fleksible, serviceinnstilte, hjelpsomme, flittige og fantastiske mannen og hans gravemaskin! Maken til service og kundevilje har jeg aldri opplevd...Takk!

En slik flittigmaur fortjener en liten ekstra oppmerksomhet - fredag kveld inntok han mest sannsynlig en liten tår av denne oppmerksomheten han fikk av oss....!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar