fredag 21. mai 2010

Fundamentet monteres!

Monteringslaget fra Bjertnæs AS,Vikersund ankom tomta på morgenen mandag 10.mai for å sette igang med monteringen av fundamentet. Dette er den VIRKELIGE starten på byggingen av huset, og vi gledet oss masse til å se resultatet!


Dagen gikk, og dette monteringslaget jobbet i racerfart! Innen klokka 21 på kvelden hadde de satt ned intet mindre enn 10 pilarer!
Derfor ble nedturen stor da det ble oppdaget at de var plassert 30 cm for dypt.... VRÆÆL!


Vel - gutta er ikke redd for å jobbe. De gyver på neste dag med friskt pågangsmot og plukker pilarer, fyller på med ny masse og planter pilarene på nytt. Iherdig arbeid, og tilsutt sstår jammen fundamentet der i sin helhet!!
Plutselig kunne vi se for oss hvordan huset vil blir på tomta, og vi er optimistiske!!

Neste trinn er da etterfylling av masse inntil fundamentet. Vel - aller først måtte subusen legges ut, slik at vi kunne sette opp rasplatene rundt det hele... Imponerende innsats av Larsingen min - som forøvrig tilbrakte hele den samme kvelden godt plantet i vater på sofaen med lukkede øyne...! :)


Så var det endelig klart for etterfylling: Ola Dahl AS gyver på, og da ser det plutselig slik ut
Og da ser jeg slik ut...!

Så har vi den fantastiske bjørka vår - som forøvrig er det eneste å spore av vegetasjon med høyde på "hele" området!

Og selvfølgelig må jeg vise frem den herlige senkveldshimmelen som ligger og ruver over Stavåsen...!

2 kommentarer:

  1. Her trur je døkk skal få det innmari fint! Slitsomt å bygge hus sier dem, men er jo sikkert litt gøy å se sitt eget hjem reise seg :)

    SvarSlett
  2. Det er ikke slitsomt, bare spennende...! Det er klart det krever litt ekstra, men vi vet det er verdt det!! Blir helt toppers!

    SvarSlett